Szabályzat

Minden versenyzőnek 1:00, 2:00 vagy 3:00 perc áll rendelkezésére (kategóriától függően). Az időkorlát a zene elkezdésétől számítódik. A zene elkezdése vagy véget érte után a zsűri nem pontoz trükköt vagy előadásmódot.

Nem használható olyan zeneszám, amely közízlést sértő tartalommal (obszcén, trágár, stb.) bír, ellenkező esetben kizárnak. Ha nem vagy biztos benne, hogy a szöveg megfelel-e a kritériumoknak, akkor kérdezd meg a versenyszervezőket!
A zenédet CD és CD-R lemezen, valamint USB adattárolón (.mp3, .m4a vagy .wav formátumú) tudjuk elfogadni, MP3 és CD-RW lemezek nem használhatóak fel.
Ha a zenéd tovább tart, mint a megadott idő, a szervezők megállítják az idő lejártakor.
Az olyan tevékenységekért, amelyek veszélyeztetik mások (játékosok, közönség, zsűri tagok, stb.) testi épségét vagy helytelen magatartás miatt kizárhatnak a versenyből. Segítő jelenléte a színpadon nem engedélyezett amíg előadod a műsorod.
Minden olyan yo-yot, amit valószínűleg használni fogsz, az előadása előtt fel kell, hogy vigyél a színpadra! Nem kérhetsz yo-yot a közönségtől vagy ismerőseidtől! A színpadról leesett yoyok nem kerülhentek vissza a játékoshoz. Ellenkező esetben amíg az a yoyo játékban van nem jár technikai vagy performance pont a produkciódért, de minden hibát ugyan úgy számolni fognak.

1. A yoyo(k) nem lehet pörgő, ledobott vagy mount állapotban mielőtt a zene elkezdődik.

2. A zene 0:00 és 0:01 között kezdődik és 1:00 – 1:01 között végződik Haladó kategória és selejtező esetén. 1A, 4A és 5A kategóriákban 0:00 – 0:01 között kezdődik és 3:00 – 3:01 között végződik.

3. Kizárás jár veszélyeztetett előadásmódért, pl. yoyo elhagyja a színpadot a következő okok miatt: elszakadt zsinór, mechanikai meghibásodás vagy a versenyző gondatlan viselkedése.

Pontszámolási táblázat

MYYB Score Judging Distribution Table

A verseny kategóriáinak zsűrizésére a világbajnokságon érvényben lévő szabályzat vonatkozik, melynek részletes leírása az alábbi linken megtekinthető.

http://iyyf.org/freestyle-rule-2017/

1A, 4A, 5A

Selejtező nincs. A versenyzők 1A kategóriában 3 percet kapnak rá, hogy bemutassák produkciójukat. Double Dragon és Moebius stílusok nem engedélyezettek.

4A és 5A kategóriában 2 perces az időkorlát és a Soloham megengedett.

Pontozás:
1. Technikai pontszám (klikker) 60%
2. Technikai kivitelezés 20%
3. Előadásmód kivitelezés 20%
4. Fő levonások

Double-hand (2A-3A)

Selejtező nincs. A versenyzők 1 percet kapnak rá, hogy bemutassák produkciójukat.
Engedélyezett stílusok: 2A és 3A. Kategóriák közötti váltás nem engedélyezett.

Pontozás:
1. Technikai pontszám (klikker) 60%
2. Technikai kivitelezés 20%
3. Előadásmód kivitelezés 20%
4. Fő levonások

1A Royal

A 10 éve vagy annál régebb óta yoyozó játékosok számára megtartott kategória. Az időkorlát 2 perc.

Pontozás:
1. Technikai pontszám (klikker) 60%
2. Technikai kivitelezés 20%
3. Előadásmód kivitelezés 20%
4. Fő levonások

1A Haladó

A versenyzők 1:00 percet kapnak, hogy bemutassák produkciójukat.

Pontozás:
1. Technikai pontszám (klikker) 60%
2. Technikai kivitelezés 20% (CLN, EXE)
3. Előadásmód kivitelezés 20% (MSC, BDY)
4. Fő levonások

1A Kezdő

A trükköket ebben a sorrendben kell majd bemutatni, fogjuk mondani, hogy melyik trükköt kérjük. Szabályok: Mindenkinek 3 lehetősége van, hogy megcsináljon egy trükköt. Ha a trükk az első próbálkozásnál sikerül akkor 5 pont jár érte, másodiknál 3 pont, ha csak a harmadiknál 1 pont jár érte. Maximum szerezhető pontszám az 50. A legtöbb pontot elért játékos nyeri a kategóriát. Döntetlen esetén a legtöbb Eli Hop-ot bemutató játékos nyer. Az első hibáig, vagy legfeljebb 30 másodpercig végrehajtott Eli Hop-ok számítanak.

  1. Sleeper (5 mp)
  2. Around the World
  3. Rock the baby ( 3x)
  4. Eiffel Tower
  5. Stop n Go
  6. Braintwister
  7. Elevator
  8. Trapeze

Kivitelezési szempontok (technikai, előadásmód)

Evaluation guide

Fő levonások

major deductions